Tuesday, December 13, 2011

I will love you for a thousand years sygg



Heart beats fast

Colors and promises

How to be brave

How can I love when I'm afraid to fall

But watching you stand alone

All of my doubt suddenly goes away somehow

One step closer..


I have died everyday waiting for you

Darlin' don't be afraid

I have loved you

For a Thousand years

I'll love you for a Thousand more..


Time stands still

Beauty I know she is

I will be brave

I will not let anything take away

What's standing in front of me

Every breath, every hour has come to this

One step closer..

I have died everyday waiting for you

Darlin' don't be afraid

I have loved you

For a Thousand years

I'll love you for a Thousand more..


And all along I believed

I would find you

Time has brought your heart to me

I have loved you for a Thousand years

I'll love you for a Thousand more..

Sunday, November 13, 2011

I LOVE BOOTS!

Okay, hari ni I nak crite sikit pasal BOOTS.

I memang minat sangat dengan boot shoes sebab…

Boot ni buat I selesa & best bila bawak berlari! Hahaha (gurau2)

I minat kumpul boot (walaupun I ade 1 jer koleksi Boot yang I ade sekarang ;p)



Smart kan?!!


perghh I suke yang kaler merah tu.... (mane satu eah, banyak kot kaler merah)

kaler coklet cantik kan!!!! kan...kan.... I tahu....

yang atas & bawah ni I ingin sangat nak pakai!!



perghh... tolong blikan I boot hitam ni!!! I nak... I nak....


I nak Dr.Marteen ni..... pleasee22 someone tolong la blikan....


Boot menarik perhatian I

Dengan leather nye, brand nye, kecomelannye,

Tengok sekali macam nak jer pandang berkali-kali!

Kalu boleh nak pusing-pusing jer kepala ni hihi^^

So, I nak share sikit koleksi boot yang I ada (cehh, 1 jea pon!)

Mari kite tengok sampai meleleh air liur basi tuu….

Tadaa….

Err…. Scroll bawah lagi…..

Sikit jer lagi…………..

Ekekekke.. okay2, I lebih.. ni ha, BUKAK MATE TU BESO-BESO yop




comel tak? hihi^^


Wednesday, November 9, 2011

Bapak..

Assalam alay-kum

Pak, mintak maaf sangat sebab orang belanja duit terlalu boros

Orang bli barang untuk mandi, and duit pun banyak habis

Untuk makan and tambang LRT

Orang bli slipar RM60, sbb kasut orang dah terkopek koyak kat depan

Kalau pakai mesti nampak tak senonoh

Kan office wear kena formal

And kalau boleh xboley pakai yang selekeh

Pak, rindu dgn korang kt Kuching

Rasa macam nak balik Kuching sekarang jugak!

Tapi, kalau orang balek praktikal macam mane? Hurmm..

Pak, apa khabar dolly & messy??

Dengar crita dah ade meow baru, lulu eah?

Mesti comel kan…?

Mesti dolly & messy jeles kan…?

Padan muka dorang, sape suroh sombong sangat

Tak mo kena pegang sikit

Lokek dengan bulu

Hehe^^

Pak, nenek & opah apa khabar?

Sehat ke? Harap-harap dorang sehat..

Pak & mummy sehat?

Pak jangan makan nuts tau! Nanti kaki tu ‘gaot’ baru tau!

Pak, kirim salam dengan kawan2 cha kat Kuching k…

Kirim salam dengan semua orang tau, jangan lupa

Cha kat sini tak lupa korang kat sana

Hari-hari cha rase rindu dengan korang kat sana! Sumpah….

Tiap malam cha sedih, nangis buang air mata ni

Sampai besok pagi jadi taik mata tau! Hehe^^

Cha rasa sunyi sini bile takde korang

Kadang-kadang jeles jugak tengok adik-adik Awin gurau ketawa

Teringat dengan korang kat sane, sumpah sedih!

Tapi tak pe, cha sabar jer. Cha tabahkan hati cha yang lemah ni..

Pak, jaga family kita keyh…

Jangan selalu sangat traveling tu

Kerja jugak, luangkan masa dengan family jugak, tau!

Jangan buat mummy sedih, risau.. tau!

Apepe pun cha kat sini sentiasa rindu korang!

Cha boleh jaga diri cha kat sini

Cha ade Awin, dengan family dier.. baek sangat

Even cha rase sunyi, tapi dengar suara dorang cha dah rase xsunyi da..

Cuma, tiap-tiap malam jer cha sebak

Cha pura-pura tido, lampu tutup, bilik gelap

Tak lame stengah jam, cha nangis senyap-senyap.

Sumpa cha rindu korang!

Cha tak sabar nak balik Kuching jumpa korang!

Pak, cha akan buat bapak & mummy bangga dengan cha suatu hari nanti

Pak pun nak cha Berjaya kan, nak tengok cha graduate nanti kan…

Pak tengok la nanti, cha graduate depan mata bapak sendiri

Cha sanggup sambung belajar amek diploma sebab cha nak tengok bapak bangga dengan cha

Bukan dengan Apy sorang jer.

Kalau apy boleh, cha pun boleh jugak

Cha janji, cha akan bahagiakan mummy & bapak suatu hari nanti

Tengok la nanti, tunggu tau! selagi umur bapak & mummy ditakdirkan panjang..

Cha akan buat yang terbaik untuk mummy & bapak

Cha janji pak… cha janji

Bapak tunggu cha balik tau, nanti nak peluk bapak & mummy koat-koat!

Rindu.. rindu sangat!

Tuesday, November 8, 2011

Dia..

Assalam alay-kum

Sedih...
Hati ni sedih, xde sape pon yang tahu
aku nak luahkan pada sape pon
memang tak kan dapat hilang jugak sedih ni

Sepi...
Hidup ni dibelengu dengan rasa yang sunyi
selepas apa yang telah terjadi pada aku
yang buat aku suffer untuk satu bulan
hati ni rasa hancur
berkecai

Mungkin..
Ini jalan yang terbaik
walau apapun yang telah berlaku
itu pengajaran buatku
untuk masa depanku
tak kan aku lupa
siapa diri aku

Dan..
Walaupun hati dah sudah jadi batu
tapi jauh di sudutnya masih ada lagi tempat
tempat untuk kau bertahta
walaupun kau bukan aku yang punya
tak kan sedikit pun aku lupa
tentang kita bersama

Sayang..
Terima kasih kerana hidup dengan duniaku
Terima kasih kerana wujud di hatiku
Terima kasih kerana pergi dariku
Terima kasih kerana kasih sayangmu

Kerana, Kaulah kenanganku
Kerana, Kaulah jiwaku
Kerana, Kaulah air mataku

Aku..
SAYANG kau sampai mati
CINTA kau sampai bila-bila
RINDU kau setiap masa

Monday, October 31, 2011

Get To Know Me Better?


This picture was taken when I was 17 y/o


I am a pessimist with reasons. The fact that I've lost everyone that I love has made me become who I am today. By saying everyone's a passer-by is how I've survived. That is why I am surrounded with impenetrable walls which only I am in, no one else is. Somehow rather that's mainly why I value myself so much, I put myself on the pedestal not because I am conceited it is simply because I only have me. It is only I who could surpass my own self.

I am the coldest person you've ever met and the nicest person you could have known but really only a few souls have. Love has healed and wounded me. Well, shit happens, I deal. I'm not the kind of person that would let everyone in my life, I choose my people. It is because as life kept happening I have became much more hardcore. I have became much more ruthless because you have no idea what kind of shit life is putting me through. I don't give a crap about people who doesn't matter as that being said those who doesn't matter to me, doesn't matter at all. I'm raged up about the littlest thing and yes "it's me against the world".



I listen to headbanging heavy metal hardcore music because I can relate, I don't do those cheesy pop songs that means nothing to me unless if I'm in love that's a whole different story because we're all fools when it comes to love. But currently I'm not in love and I don't want to be. It is easier for me to hate than to love, but once I love someone that's it, I love them very much. Well, I don't do love often as 95% of the humankind don't impress me. So, if you and me are friends you're very lucky and if you and me are together you're the luckiest.

I am bipolar and a schizotypal person. "If being sane is thinking there's something wrong with being different then i'd rather be completely fucking mental". I am one you have never faced before and I am beyond your imagination. I may come off as arrogant but truth is, I am not arrogant just that my ego is way bigger than your ass. I'm not afraid of anyone but myself, well except maybe my dad, a little.


This picture was taken last year. Don't worry, I still the same till now ^^

This is just a little part of me, not even half of me. I'm not an open book and you can't read me. Well, I spent 20 years trying to get to know myself and if i were about to define every little details to you in a paragraph that would be unfair. So the rest is unwritten. I'm a question without an answer and I'm a puzzle that can't be solved even Einstein can't figure me. Try me,I'm your biggest mystery. Well, in other word, I'm a mess and I'm too much to handle but that's okay because in this world I'm one of the few people who aren't fishing for acceptance simply because I don't give a fuck.

Friday, October 28, 2011

Monday, September 26, 2011

Iklas dari hati

Assalam alay-kum kepada kamu yang tengah bace blog saya ni. kalau diikutkan hati ni, nak tak nak jer cakap pasal bende ni dalam blog. Rasa malu tu membuak-buak bagai nak rak. Tapi, kena paksa jugak hati ni untuk post dalam blogger.

Since dekat nak seminggu aku tak contact dengan BF tersayang, Boy, rase hati ni nak pukol orang jer. Aku rindu lah dengan dier, tak tahu lah kenape hati ni asyik fikir pasal dier jer. Tapi dier ade fikir pasal aku tak eah? hurmmm.. dah lah sekarang kitorang tengah gaduh, terfikir jugak time die bagi tahu aku yang die dah takde perasaan ape2 lagi pon kat aku (hati dah jadi batu). Sebak sangat bile dengar, tapi tetap jugak aku tabahlkan hati aku ni. sejak tu aku tertanya-tanya apa sebenarnya status aku sekarang. Kitorang loss contact without any decision pon daripada die. Bila ditanya, entah jawabnya.

Aku ke dia yang berubah fikiran, berubah pendirian? tak sangka kata-kata manis tu akhirnya jadi jugak semanis madu. aku ni umpama sarang lebah, yang hanya digunakan untuk menyimpan madunya sahaja. Sia-sia je slama ni aku limpahkan kasih sayang dan cinta aku pada die. Aku mohon sangat daripada die supaya jujur dengan aku dan bagi penjelasan tentang apa yang die pernah bagi tahu aku dulu sampai sekarang. Walaupun die dah xde perasaan langsung dengan aku, aku tetap akan sayang die sampai mati pun. Sebab itulah janji aku, yang tak kan aku mungkiri.

Aku berterima kasih sangat dengan Allah SWT sebab bagi aku peluang untuk mencintai seseorang yang bernama Indra Agil. Dari fisrt pertemuan kitorang lagi aku dah mulai agak ini lah perpisahan yang kitorang akan hadapi. Aku berharap sangat supaya Allah SWT bukak pintu hati dia untuk terima aku lagi. Kalau aku diberi peluang untuk putar balik masa, aku nak sangat betulkan semua yang aku pernah buat sejak aku mula kenal dia. Dia lah yang mengajar aku erti cinta, dia jugak lah yang mengajar aku untuk bercinta.

Terima kasih yang teramat sangat kepada dia. Semua yang die pernah buat kepada aku, aku amat hargai.



Aecha <3 Bb FOREVER

Tak Sabar Rasanya

Malaysian Tourism Center (MATIC)
Ampang, Kuala Lumpur


(sorry yer, I ni plagiarism sket gambar2 dari google haha^^)

Cantik kan time malam!

Ha....

kat sini la tempat aku praktikal bulan 10 nanti

syok tak?! orang kate Malaysian Tourism Center (MATIC) ni byk event

kalau macam tu, mesti aku bussy nanti kan! xper2....


seriously, tak sabar rasanya nk praktikal kat sini..^^

Tuesday, September 20, 2011

Doa Untuk Kekasih

Oh Tuhan, seandainya telah Kau catatkan
Dia milikku, tercipta untuk diriku
Satukanlah hatinya dengan hatiku
Titipkanlah kebahagiaan

Ya Allah, ku mohon
Apa yang telah Kau takdirkan
Ku harap dia adalah yang terbaik buatku
Kerana Engkau tahu segala isi hatiku
Pelihara daku dari kemurkaanMu

Ya Tuhanku, yang Maha Pemurah
Beri kekuatan jua harapan
Membina diri yang lesu tak bermaya
Semaikan setulus kasih di jiwa

Ku pasrah kepadaMu
Kurniakanlah aku
Pasangan yang beriman
Bisa menemani aku
Supaya ku dan dia
Dapat melayar bahtera
Ke muara cinta yang Engkau redhai

Ya Tuhanku, yang Maha Pengasih
Engkau sahaja pemeliharaku
Dengarkan rintihan hambaMu ini
Jangan Engkau biarkan ku sendiri

Agarku bisa bahagia
Walau tanpa bersamanya
Gantikanlah yang hilang
Tumbuhkan yang telah patah
Ku inginkan bahagia
Di dunia dan akhirat
PadaMu Tuhan ku mohon segala

Wednesday, May 18, 2011

tell me what's your personalities?

tell me what's your personalities?

Answer here

Sunday, May 1, 2011

kalaula die bace ni, aku HAPPY sangat!

Hari ni, 26.04.2010, aku still in relationship with Boy.. thank God so much that U always bring us as a couple till now, we loving each other. Thank God, i found him. Thank God that i love him so much. Dah dkt 5 tahun aku n boy still being a couple. Alham dulillah.. aku tau aku slalu buat die marah, sakit hti, tp sbaliknye aku nk tau ape yg aku buat slame ni, adalah untuk dier.. aku syg dier giler2. Aku xnk dh kt laki len, sbb i just fall in love with him! Mate aku buta..buta sbb dah kne kabur oleh dier.. aku xnmpak laki len slen dier.. walaupon byk laki hensem kt luar sane, aku still jgak nk kt dier.. hati aku untuk dier. Dier kunci hati aku.. dier darah aku.. dierlah tulang2 aku.. tnpa smua ni, aku lemah.. aku jatuh... aku xbgerak.. sesekali aku tfikir jgak, aku nk jadi wife dier.. arhhh!! Biler lagi aku nk kawen dgn dier.. mcm mne? Adoiiiyai... pk psal kawen lak kn... no..no....concentrate with ur study first! Jgn risau, dier ttp syg ko... dier slalu ingat kt ko.... ok2... aku suke biler tgk dier senyum.. sweet lar.... aku takot tgk dier marah....garang lar...... aku ketawe biler dier wt bnda yg klakar2.. sbb mmg klakar pon haha! Aku suke pegang tangan dier.. sbb sentiase sejuk... ntah knper? Ko rase? Haha.. aku pon xtaw lar... dier pnh kiss pipi aku, aku rase nk lagi! Akakkak sudah2 la bedah hoi..... hemm.. susah lar nk describe dier dgn laki len... walaupon dier kasar dgn aku, ala2 rock kn...aku xkesah, sbb aku rse aku sebati dgn pangai dier.. aku dh biase..bagos lah kn... baek2... aku xnk dh buat dier marah2 lagi..sbb diEr kate die paling benci org buat die marah!! Aku buat salah..aku buat silap.... semua ni sebab aku jeles sgt! Knape............. adoi..... aku bosan dgn pangai aku nih... hm... tp skrg aku dh byk berubah..sejak aku jd couple dier...sejak aku jaoh dr die..die slalu bg pesan kt aku.. die slalu nasihat pd aku.. aku ikut..sbb aku dah janji aku ikut ckp dier! Haha.... tu la yg paling best beb... aku xmo dh mungkir2 janji... kalo aku buat, btl2 aku buat..... aku ikut ckp dier bkn nk ambik ati,, sbb aku syg die.. aku nk jga ati die.. mulai skrg aku nk wt die appy, apy n happy! Aku nk die ketawa lebih dr marah....... aku xmo lepaskn die.. aku syg die giler2... kalau lah dier tau mcm mane aku syg kt die.. alhamdulillah..aku bahagie sgt... kalau lah die bace ape yg aku tulis skrg nih.. aku harap die happy, xmarah.. n paham aku... itu jek yg aku nk dr dier... aku xheran daa dgn ape org kate psal dier... dunia aku, dunia dgn dier jek.... mate aku, mate dier... mulut aku, mulut dier... aku xnk dga kate2 org... aku xnk dga pendapat2 org.. biar la org nk kutuk relationship aku dgn dier... yg penting aku xdpt dose pon,, yg penting aku bahagie dgn dier.. aku trima die se adanya.. itu janji aku pd die... i will keep my word... should i compare this story with songs like all my life by shaggy? Love story by taylor swift? Or the only exception by paramore? Which one u prefer to..?haha! good luck.. thanks for your love syg... thanks for your faith, thanks for our memories... thanks for everything....... sygg, I LOVE YOU SO MUCH.




Your beloved, AECHA!




*mase ni aku happy giler2... tapi skrg da xde si dia..aku mcm..... hurm, xper lah.. bende dh berlalu, nak wat mcm mne kn... sedih sob sob.... ;'(

Sunday, February 13, 2011

VALENTINO'S EVE

:) <-- ini la aku nak try buat sekarang.. tapi asek xleyh jgak.... ;( sedih la camnih... sedih gile yang amat sangat..... ape eah aku nk buat.. stiap hari, stiap saat aku rase skt hati.. xabis2... ntah... bila bjauhan, mcm2 rasa jer bbaur dlm hati ni... rindu la sesangat..... bila la nk jumpa die lagi, harap2 la sangat waktu ni bjalan dgn cepat...... tengok orang laen sambut valentine day, jelesnyer aku..... knape haa..... org len sweet jer..... tapi, aku?? humm.. xper, jaoh2 ni, aku taw aku rindu dier, dier pon rindu aku jgak.... harap2 dier call aku mlm ni.......

SAY IS ALL I NEED

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
I am a voice, yet waiting to be heard, I'll shoot the shot. BANG!
I can be an angel I can be a devil. So can I say I'm an evilangel? I am girl who lives in my own world of less ordinary and having a mixed blood running through my veins, it is a great thing. I can be kinda rebellious sometimes, breaking and bending the rules, it's normal though, I'm just living a blast of life like how the other youngsters do. Music is one of the thing I cant live without. It's a total odd without having it in my everyday life. I am one of god's creation who was born to be an a r t l o v e r . I love the beauty of art and I enjoy drawing and graphical art designs. I'm the one who is cheerful and bright, and I refer myself as a 'c o l o u r f u l personality'. I like to be myself yet I hate to be alone. By being a faker and wannabe doesn't impress me at all. It's hopeless. What makes you differ from others is the quality that attracts me. Just be yourself. I was dismayed to have a life with a heartache before. It feels good when I've fully recovered. My heart is already locked for quite a long time, and still it stays that way. Anyhow I believe someone will find the key and unlock it someday. All what I can just do is wait, patiently. Thick and thins, been there. And I'm very sure I have my all for the upcoming boundaries. Cos all of the experiences I've gone through, it only makes me wiser and stronger. Doing stuffs that I like and what makes me happy is one of the description of me. I love to laugh and I laugh a lot at times. It's like a habit. Well laughter keeps one young. It's the best medicine. So let's live life with laughter. Try to figure me out, get to know me. Well hello :) The name is A E C H A so you got a name? All the days that have passed has made me who I am now. It's because it's not simple I can go on living. Simply leave your contact to keep in touch and to those who has my number, you know where to find me. Take care, xoxo. Glass. That’s what I am. I can break easily, yet I can be dangerous. There are times in life which I will fall,but I’ll soon get up and just move on. I’ve been through a lot of obstacles in life and I know more will come, but somehow I stood up. I’m learning, and all the people around me are teaching me. It’s alright though, it only makes me stronger. ________________________________________________________________________ The world of nature is colourful and bright, and human ingenuity cannot hope to match it. Right from the sky above to the sea below, nature abounds in the richness of colour. The human eye and the human mind respond to this world of colour and identify themselves with it. I’m the one who is cheerful and bright, and I refer myself as a ‘colourful personality’. ________________________________________________________________________ There is a saying “beauty is in the eyes of the beholder”. What one individual considers beautiful may not be beautiful to another. To me, beauty is not only something that pleases the eyes, but also pleases the other sense and the mind. I think true beauty makes you see beyond the lovely sight. It will give you insight or realization of something interesting beyond just the outward appearance. When we talk about beauty in people, we often refer to their physical attractiveness. Of course, a beautiful or handsome face is pleasant to look at. But I find that the most memorable ‘beautiful people’ are those who have captivating personalities behind the pretty faces. In fact, even around me, I know some people who are always ready to lend a hand to a person in trouble. I greatly admire the beauty of these people cos they are the ones who make the world a better place. This inner beauty, I notice, gives a certain radiance to their looks. However, to have things and people of beauty in everyday life is indeed needed, cos a thing of beauty is a joy forever.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx